Perspektivy a možnosti měnové integrace v GCC - Volková, Anna; Hnát, Pavel, 1981-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá zhodnocením možností měnové integrace GCC a jejího budoucího rozvoje. Zkoumá současnou ekonomickou situaci členských zemí GCC, obchodní a měnové vazby, důvody vzniku a jednotlivé kroky v integraci od počátku osmdesátých let. V rámci příprav pro měnovou unii GCC byla odsouhlasena konvergenční kritéria, kterými se tato práce také zabývá. V závěru jsou zhodnoceny možnosti diverzifikace ekonomik a rozšíření GCC o další státy.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses