Problematika a rozbor komunikací MO ČR - Hanzlíková, Veronika (2011)
Ministerstvo obrany ČR je ústředním orgánem státní správy zejména pro zabezpečování obrany České republiky, řízení Armády České republiky a správu vojenských újezdů. K prosazování zájmů resortu, k budování pozitivní image ministra, ministerstva a armády, k informování o změnách na MO a k efektivní komunikaci v rámci tak početného resortu je zapotřebí propracovaného systému komunikace. Z tohoto důvodu je nutné věnovat velkou pozornost tvorbě komunikační strategie. Cílem této diplomové práce je seznámit s marketingovým komunikačním mixem se zaměřením na veřejný sektor, představit problematiku marketingových komunikací Ministerstva obrany ČR a provést analýzu efektivnosti jednoho z používaných nástrojů interní komunikace MO, a to vojenského periodika A report včetně závěrečných doporučení.