Propagace České republiky v USA se zaměřením na New York - Štědronská, Petra; Mikeš, Jiří, 1942-; Valentová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá problematikou propagace České republiky v zahraničí a je zaměřena hlavně na americký trh a především na New York. Informovanost americké veřejnosti o České republice není příliš velká, často je stále ještě zaměňována za Československo. Její image také není příliš pozitivní. Vše by se ale dalo změnit pomocí účinné propagace. Komunikační kampaně jsou ovšem na americkém konkurenčním trhu velice nákladné a tudíž těžko realizovatelné. Je proto potřeba zaměřit se na takové marketingové nástroje, které nezatěžují příliš rozpočet. Teoretická část práce pojednává o marketingových a komerčních komunikacích, o přípravě komunikační kampaně a o nástrojích, které jsou v tomto procesu používány. Dále pak o propagaci cestovního ruchu a jejich specifikách. Praktická část práce se pak konkrétně zaměřuje na současnou propagaci České republiky v zahraničí a na americkém trhu, na problémy, se kterými se Česko potýká a nabízí možná řešení.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses