Virtualizace aplikací na střední škole - Černohorský, Jan (2011)
První část práce je věnována základním obecným pojmům z terminologie virtualizace aplikací. Čtenář je zde seznámen s výhodami a nevýhodami nasazení virtualizační technologie pro nasazení virtualizovaných aplikací. V následující části práce jsou stručně popsány nejdůležitější vlastnosti vybraných virtualizačních technologií s praktickými ukázkami z testování obou virtualizačních technologií. Čtenář se zde dozví především praktické zkušenosti z nasazení vybraných technologií. Je zde poukázáno na výhody a nevýhody vybraných technologií. Závěrečná část práce je věnována praktickému nasazení vybrané virtualizační technologie APP-V v produkčním prostřední střední školy se zdůvodněním zvolených postupů a zhodnocením výhodnosti nasazení virtualizační technologie ke správě aplikací na střední škole.