Analýza zdravotnické reformy ministra Leoše Hegera - Vavřinová, Tereza; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dopadů první fáze zdravotnické reformy Leoše Hegera na veřejné financování českého zdravotnického systému. Analýza bere v úvahu specifické rysy trhů zdravotních služeb, jež se od ostatních trhů vyznačují zejména velkou rolí státu. Hegerova reforma je představena v kontextu vývoje českého zdravotnictví od počátku 90. let a na základě analýzy financování českého zdravotního systému jsou v práci identifikovány jeho hlavní problémy. Opatření v Hegerově reformě jsou analyzována pomocí metodiky expertů z pracovní skupiny Kulatého stolu (2009a), kteří představili hlavní směry reforem financování zdravotnictví v evropských státech. Práce hodnotí opatření v první fázi reformy jako nepříliš významná pro udržitelnost veřejného financování zdravotnictví v České republice.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses