Možnosti financování divadel - Pražská amatérská scéna - Babíčková, Kateřina; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce se nejprve věnuje vymezení amatérského a profesionálního divadla, uvádí typologii divadel a dále se zabývá jednotlivými právními formami, kterých mohou divadla nabývat. Také se dotýká transformačního procesu divadel se zaměřením na území hl. m. Prahy. Druhá kapitola práce je zaměřena na možnosti financování divadel z veřejných, soukromých i vlastních zdrojů. Důraz je kladen na roli státu a jeho kulturní politiku. Dále jsou zde uvedeny statistiky počtu divadel, jejich právních forem a způsobů financování za posledních několik let. Třetí kapitola práce blíže pojednává o specifikách financování divadel v Praze. Na závěr je zde uveden příklad fungování amatérských souborů v jedné městské části Prahy, v Horních Počernicích.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses