Měnová a finanční statistika v ČNB - statistika peněžních agregátů - Barkhanskyy, Kostyantyn (2011)
Tato práce se zaměřuje na problematiku zjišťování peněžních agregátů České republiky v rámci kompilace rozvahové statistiky měnových finančních institucí. Obsahem práce je vedle metodického východiska pro sestavení peněžních agregátů a celkově statistiky rozvahových položek podrobný popis procedury kompilace této statistiky v České národní bance. Cílem práce je poskytnout souhrnný přehled o metodice rozvahové statistiky, technice jejího sestavování a zjišťování peněžních agregátů.