Využití simulačních modelů a programů k analýze vytíženosti zaměstnanců reálného podniku - Hadraba, Martin (2012)
Simulace se v současné době stávají důležitým nástrojem pro analýzu firemních procesů. Jejich hlavní výhodou je přenesení reálného systému do počítačového modelu, se kterým je možné dále experimentovat. V této diplomové práci jsou aplikovány simulační modely za účelem analýzy vytíženosti pracovníků konkrétní firmy. Analýza je prováděna na speciálním simulačním programu, který je využíván již ve spoustě firem. V první a druhé části práce je uvedena teorie z prostředí simulací a řízení lidských zdrojů. Ve třetí části je již provedena samotná analýza firmy s dosaženými hodnotami. Z výsledků jsou patrná jistá doporučení, která by mohla pomoci lépe rozvrhnout práci mezi jednotlivé zaměstnance.