Využití simulačních modelů a programů k analýze vytíženosti zaměstnanců reálného podniku - Hadraba, Martin; Kuncová, Martina, 1974-; Šindelářová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Simulace se v současné době stávají důležitým nástrojem pro analýzu firemních procesů. Jejich hlavní výhodou je přenesení reálného systému do počítačového modelu, se kterým je možné dále experimentovat. V této diplomové práci jsou aplikovány simulační modely za účelem analýzy vytíženosti pracovníků konkrétní firmy. Analýza je prováděna na speciálním simulačním programu, který je využíván již ve spoustě firem. V první a druhé části práce je uvedena teorie z prostředí simulací a řízení lidských zdrojů. Ve třetí části je již provedena samotná analýza firmy s dosaženými hodnotami. Z výsledků jsou patrná jistá doporučení, která by mohla pomoci lépe rozvrhnout práci mezi jednotlivé zaměstnance.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses