Využití simulací k redukci nákladů za telefonování v reálné firmě - Harák, Tomáš; Kuncová, Martina, 1974-; Chýna, Vladislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Tato diplomová práce se zabývá praktickým využitím simulačních modelů. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část má za úkol čtenáře seznámit s historií simulací, možnostmi jejich využití a základními východisky pro tvorbu simulačních modelů. Obsahem praktické části je potom využití simulačních modelů k řešení reálného problému v konkrétní firmě. Jedná se o nalezení mobilních tarifů čtyřem zaměstnancům kanceláře ústřední výkonné rady Českého svazu ochránců přírody, které by minimalizovaly jejich náklady na telefonní hovory. Data potřebná pro vytvoření modelu byla získána na základě předchozího pozorování přímo ve firmě. Celý model byl vytvořen v programovém produktu Excel společnosti Microsoft za použití softwarového doplňku Crystal Ball.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses