Analýza online prodeje zájezdů - Cmíral, Lukáš (2012)
Tato diplomová práce je zaměřena na online prodej zájezdů, současné trendy spojené s vývojem technologií používaných v cestovním ruchu a uplatnění nových technologií v prodeji zájezdů. První kapitola je zaměřena obecně na aspekty online prodeje zájezdů. Ve druhé kapitole je podrobně porovnáno 6 nejpoužívanějších prodejních a rezervačních B2B a B2C systémů pro cestovní kanceláře a agentury. Ve třetí kapitole se věnuji fenoménu prodeje zájezdů německých cestovních kanceláří českými cestovními agenturami.