Vytvoření aplikace k porovnání států pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Hlaváček, Michal (2012)
Cílem této práce je vytvoření aplikace ve VBA, která dokáže porovnat státy pomocí metod vícekriteriálního rozhodování. Teoretická část se detailněji zaměřuje především na metody, které jsou v aplikaci implementovány. Součástí práce je i porovnání s některými dalšími aplikacemi, které se věnují metodám vícekriteriálního rozhodování. Rozsáhlá část práce je věnována popisu kódu, který byl při programováni použit. Třetí část se věnuje výběru států, makroekonomických kritérií a určení vah, které jsou jednotlivým kritériím přiřazen. V závěru se pak nachází vyhodnocení podle jednotlivých metod a souhrnné určení pořadí států.