Vytvoření aplikace k porovnání států pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Hlaváček, Michal; Kalčevová, Jana; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je vytvoření aplikace ve VBA, která dokáže porovnat státy pomocí metod vícekriteriálního rozhodování. Teoretická část se detailněji zaměřuje především na metody, které jsou v aplikaci implementovány. Součástí práce je i porovnání s některými dalšími aplikacemi, které se věnují metodám vícekriteriálního rozhodování. Rozsáhlá část práce je věnována popisu kódu, který byl při programováni použit. Třetí část se věnuje výběru států, makroekonomických kritérií a určení vah, které jsou jednotlivým kritériím přiřazen. V závěru se pak nachází vyhodnocení podle jednotlivých metod a souhrnné určení pořadí států.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses