Vývoj auditorské profese - Ryznerová, Magda (2011)
Cílem diplomové práce "Vývoj auditorské profese" je přiblížit čtenáři profesi auditorů se zaměřením na současnou situaci na auditorském trhu, řešenou v Zelené knize "Politika v oblasti auditu: poučení z krize", ve které Evropská komise představila řadu námětů ke zlepšení současného stavu auditorské profese, a jejímž vydáním 13. října 2010 odstartovala veřejnou konzultaci (ukončenou 8. prosince 2010). Součástí práce je komparace názorů vybrané skupiny respondentů a shrnutí stanovisek všech respondentů členěných do jednotlivých skupin dle příslušnosti. Následuje nástin aktuálního dění okolo daného tématu a počínání Evropské komise.