Analýza výsledků voleb do Parlamentu ČR - Kopecká, Barbora; Kalčevová, Jana; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
V roce 2010 proběhly v České republice volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Tato práce je zaměřena na zkoumání předvolebních průzkumů, které volbám předcházely a zkoumání samotných výsledků voleb s využitím některých poznátků z teorie her a teorie společenského výběru. Práce se detailně věnuje popisu metodiky pro zpracování výsledků voleb tak, jak funguje v České republice v současné době. Jsou zde srovnány a hodnoceny předvolební průzkumy vybraných agentur. Dále práce využívá alternativního přístupu rozdělení mandátů v Poslanecké sněmovně se zaměřením na možné dopady na výsledky voleb jak z hlediska odlišného rozdělení mandátů, tak z hlediska následné tvorby možných koalic. Jsou zde rozebrány možnosti koalic, které se nabízely po volbách v roce 2010.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses