Externí a interní audit - Benešová, Barbora (2011)
Práce se zabývá problematikou auditu a je rozdělena na dvě části. Teoretická část se věnuje vymezení externího a interního auditu v rozdělení na historii, právní úpravu, vymezení a úlohu. Poté popisuje osobu auditora, jeho činnosti, principy, metody a postupy, které používá. Dále se dotýká tématu forenzních auditů a podvodů. Aplikační část obsahuje nejprve komparaci profesí a vymezení shodných resp. rozdílných rysů. Druhá část se zaměřuje na vztahy a spolupráci externího a interního auditora.