Obchodování na Forexu a srovnání vybraných obchodních platforem - Kovářová, Petra (2012)
Diplomová práce se zabývá Forexem a obchodováním na něm. Cílem této práce je zhodnotit možnosti obchodování především pro drobné investory, pro které je tento finanční trh stále oblíbenější. V prvních dvou kapitolách je představen Forex, jeho charakteristika a informace o obchodování na něm. V další kapitole je pak popsána analýza vývoje kurzu, jak fundamentální, tak technická, přičemž větší pozornost je věnována technické analýze. U technické analýzy je i ukázka její aplikace. Poslední kapitola se zabývá porovnáním vybraných obchodních platforem z hlediska dostupnosti, možností technické analýzy a možností obchodu.