Rozbor faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost vybraného odvětví na zahraničních trzích - Mezihoráková, Jana (2011)
Cílem diplomové práce byl rozbor faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost vybraného odvětví na zahraničních trzích. Pro tento účel byl vybrán letecký průmysl. Nejdříve byla provedena analýza aktuálních trendů leteckého průmyslu, analýza vnějších vlivů a analýza konkurenčních sil. Na základě získaných poznatků byly identifikovány vybrané faktory mající největší vliv na mezinárodní konkurenceschopnost leteckého průmyslu. Tyto faktory byly poté jednotlivě analyzovány a závěrem jsou identifikovány příležitosti pro zvýšení konkurenceschopnosti českého leteckého průmyslu v jednotlivých oblastech na zahraničních trzích.