Rozbor faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost vybraného odvětví na zahraničních trzích - Mezihoráková, Jana; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Froňková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem diplomové práce byl rozbor faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost vybraného odvětví na zahraničních trzích. Pro tento účel byl vybrán letecký průmysl. Nejdříve byla provedena analýza aktuálních trendů leteckého průmyslu, analýza vnějších vlivů a analýza konkurenčních sil. Na základě získaných poznatků byly identifikovány vybrané faktory mající největší vliv na mezinárodní konkurenceschopnost leteckého průmyslu. Tyto faktory byly poté jednotlivě analyzovány a závěrem jsou identifikovány příležitosti pro zvýšení konkurenceschopnosti českého leteckého průmyslu v jednotlivých oblastech na zahraničních trzích.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses