Corporate Governance, účetní, právní a auditorské aspekty - Blahouš, Lukáš; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá hlavními principy správy a řízení společností (Corporate Governance). Zaměřuje se na nejdůležitější právní předpisy a kodexy v této oblasti, na roli externího a interního auditu ve správě a řízení společností a také na její souvislost s účetními standardy. Jsou popsány dva základní modely -- angloamerický a kontinentální model. Tyto modely jsou porovnávány zejména z hlediska vlastnické kontroly, struktury správních orgánů a ochrany investorů. Dále je analyzována situace v České republice. V závěru práce jsou zkoumány a srovnávány informace týkající se správy a řízení společností zveřejňované ve výročních zprávách společností ze čtyř různých zemí.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses