Přidaná hodnota kombinované dopravy a její překážky v dalším rozvoji - Dvořáková, Eva (2011)
Práce je zaměřena na kombinovanou dopravu v České republice i v zahraničí. V teoretické části jsou základní informace o kombinované dopravě obecně, dále o kombinované dopravě v ČR, nejdůležitějších terminálech a informace o jednotlivých subjektech, vyskytujících se v kombinované dopravě. Práce rozebírá odlišný vývoj kombinované dopravy jak u nás a v Německu. V další části jsou zmíněny problémové oblasti mezinárodní kombinované dopravy a samozřejmě i kladné stránky jejího využívání. Teoretickou část uzavírá trend kombinované dopravy a vliv finanční krize. Praktická část obsahuje modelový výpočet doby návratnosti investice do výměnné nástavby a dokazuje výhodnost inestice.