Přidaná hodnota kombinované dopravy a její překážky v dalším rozvoji - Dvořáková, Eva; Mervart, Michal, 1977-; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce je zaměřena na kombinovanou dopravu v České republice i v zahraničí. V teoretické části jsou základní informace o kombinované dopravě obecně, dále o kombinované dopravě v ČR, nejdůležitějších terminálech a informace o jednotlivých subjektech, vyskytujících se v kombinované dopravě. Práce rozebírá odlišný vývoj kombinované dopravy jak u nás a v Německu. V další části jsou zmíněny problémové oblasti mezinárodní kombinované dopravy a samozřejmě i kladné stránky jejího využívání. Teoretickou část uzavírá trend kombinované dopravy a vliv finanční krize. Praktická část obsahuje modelový výpočet doby návratnosti investice do výměnné nástavby a dokazuje výhodnost inestice.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses