Komparace vývoje platebních bilancí České a Slovenské republiky - vliv vstupu a cesty do Eurozony - Veselík, Miroslav (2011)
V první a druhé kapitole práce popisuje základní poznatky z teorie platební bilonce a měnového kurzu, které jsou podkladnem pro další oddíly. V třetí kapitole je popsána cesta ČR a vstup SR do Eurozóny. Ve čtvrtém oddíle se analyzuje kurzový vývoj CZK a SKK (EUR). V závěrečné části se nachází komparace vývoje tvaru vnější ekonomické rovnováhy ČR a SR