Komparace vývoje platebních bilancí České a Slovenské republiky - vliv vstupu a cesty do Eurozony - Veselík, Miroslav; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V první a druhé kapitole práce popisuje základní poznatky z teorie platební bilonce a měnového kurzu, které jsou podkladnem pro další oddíly. V třetí kapitole je popsána cesta ČR a vstup SR do Eurozóny. Ve čtvrtém oddíle se analyzuje kurzový vývoj CZK a SKK (EUR). V závěrečné části se nachází komparace vývoje tvaru vnější ekonomické rovnováhy ČR a SR
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses