Analýza zahraničních ekonomických vztahů České republiky s Maďarskem - Bednářová, Kristýna (2011)
V první kapitole porovnávám základní geopolitické ukazatele České republiky a Maďarska. V druhé kapitole se věnuji hospodářskému vývoji obou zemí v období socialismu. Ve třetí a čtvrté kapitole pak popisuji specifika transformace české a maďarské ekonomiky od socialistické ekonomiky k ekonomice tržní. Další kapitoly se věnují samotné analýze vývoje vzájemného obchodu před vstupem do EU a po vstupu do EU. Sedmá kapitola popisuje vzájemný obchod službami od roku 2004. Dále se věnuji tématu významných investic a projektů mezi Českou republikou a Maďarskem a také organizacím na podporu a rozvoj vzájemných obchodních vazeb.