MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI RŮSTU ZADLUŽENOSTI ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ V LETECH 2000 - 2010 - Marková, Lenka; Ševčík, Miroslav, 1958-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem diplomové práce je zjistit možné příčiny rychlého růstu zadlužování domácností a vliv tohoto procesu na základní makroekonomické agregátní veličiny. Zásadní zlom ve vývoji zadluženosti českých domácností přinesl počátek nového tisíciletí, kdy byl nastartován jeho rychlý růst. Teoretická část se zabývá úvěrovou expanzí v ekonomické teorii, a to tvorbou peněz, důsledky změn peněžní zásoby, měnovou a fiskální politikou. V analytické části diplomová práce zkoumá vývoj růstu zadluženosti českých domácností z pohledu různých ukazatelů, strukturu dluhu, příčiny rostoucího zadlužování domácností a další makroekonomické souvislosti. Zmíněna je problematika dluhových problémů domácností a jejich schopnost splácet své závazky a také komparace zadluženosti českých domácností s vyspělými ekonomikami.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses