Problematika transferových cen (Issues of Transfer Pricing) - Železný, Stanislav; Jurečka, Jan, 1935-; Hackl, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem diplomové práce je přiblížení problematiky transferových cen, a to jak z pohledu legislativy, tak především z pohledu tvůrce dokumentace k transferovým cenám a zanalyzovat z praktického pohledu typové transakce mezi spojenými osobami. Diplomová práce je rozdělena na 4 části. První část se zabývá legislativou transferových cen a poskytuje všeobecný přehled veřejně dostupných dokumentů a právních předpisů, které souvisejí s problematikou transferových cen v podmínkách České republiky. Druhá část se zabývá obecným i praktickým pohledem na Dokumentaci k transferovým cenám, která slouží jako důkazní materiál k transferovým cenám při daňový kontrole. Ve třetí části jsou podrobně popsány metody stanovení transferových cen, které doporučuje Směrnice Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj. Poslední část analyzuje typové transakce, které jsou vykonávané mezi sdruženými podniky, a dále uvádím konkrétní příklady z praktických zkušeností.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses