Outsourcing služeb - Cveková, Petra (2012)
Teoretická část diplomové práce zahrnuje široké spektrum údajů o outsourcingu jako takovém, jedná se zejména o průřez historií outsourcingu, poskytnutí definice a vymezení základních pojmů, právní náhled na danou problematiku, výčet možných outsourcovaných služeb a členění outsourcingu z hlediska subjektu. Praktická část diplomové práce se zaměřuje na analýzu českého trhu, jejímž podkladem je zpracování dotazníkového šetření, které se zabývá převážnou částí problematiky zmíněné v teoretické části. Analýza je provedena ze strany obou účastníků smluvního vztahu, tj. jak ze strany uživatele, tak také ze strany poskytovatele outsourcingových služeb.