Rozvoj soukromého podnikání v Číně na pozadí politicko-ekonomických změn - Peterová, Kateřina (2011)
Tématem této diplomové práce je rozvoj soukromého podnikání v Číně na pozadí politicko-ekonomických změn. První kapitola je věnována vývoji soukromého sektoru a jeho charakteristikám. Druhá kapitola se zaměřuje na soukromý sektor a jeho vliv na ekonomiku Číny. Jsou zde rozebrána témata jako HDP či zaměstnanost. V závěru této kapitoly je znázorněn růst soukromého čínského podnikání v podobě růstu soukromých společností a světových miliardářů. Třetí kapitola se na danou problematiku dívá z druhého pohledu. Pomocí analýzy ročenek světových organizací se v této kapitole budu věnovat tomu, jaké problémy nebo překážky klade Čína soukromému podnikání, a také tomu, jak naopak soukromé podnikání podporuje. Poslední kapitola je věnována stávajícím trendům v soukromém podnikání v Číně a jeho budoucímu vývoji.