Vliv indiánských hnutí na postavení států Latinské Ameriky - Procházka, Michal (2011)
Hlavním tématem této práce je vliv vzestupujících indiánských hnutí na mezinárodní postavení států Bolívie a Peru. Na základě analýzy vnitřních změn a za pomoci komparace obou států z pohledu mezinárodního prostředí se snaží práce odpovědět, zda mezinárodní prostředí reflektuje tyto vnitřní změny, či nikoliv. Pro komparaci jsou využity postoje jejich regionálních ekonomických a politických partnerů, dále postoje USA a Evropské unie a čtyř nevládních organizací. Práce se věnuje historii indiánských národů na území Bolívie a Peru, období vlády Eva Moralese v Bolívii a období vlád strany APRA v Peru.