Vliv indiánských hnutí na postavení států Latinské Ameriky - Procházka, Michal; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavním tématem této práce je vliv vzestupujících indiánských hnutí na mezinárodní postavení států Bolívie a Peru. Na základě analýzy vnitřních změn a za pomoci komparace obou států z pohledu mezinárodního prostředí se snaží práce odpovědět, zda mezinárodní prostředí reflektuje tyto vnitřní změny, či nikoliv. Pro komparaci jsou využity postoje jejich regionálních ekonomických a politických partnerů, dále postoje USA a Evropské unie a čtyř nevládních organizací. Práce se věnuje historii indiánských národů na území Bolívie a Peru, období vlády Eva Moralese v Bolívii a období vlád strany APRA v Peru.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses