Kasína- ekonomický a sociálny dopad v USA - Hodáková, Ľubica; Běláčková, Vendula, 1982-; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práca je zameraná na problematiku ekonomického a sociálneho dopadu kasín v USA a to z dôvodu, že ide o celosvetový spoločenský problém, ktorý má závažné ekonomické a politické dopady. Hlavným cieľom diplomovej práce je analýza hazardného priemyslu (kasín) v USA to najmä z mikroekonomického hľadiska (najmä sociálne a ekonomické negatíva kasín z pohľadu jednotlivca) a makroekonomického hľadiska (najmä ekonomické pozitíva kasín z pohľadu spoločnosti) spolu so sociálnymi dopadmi na obyvateľstvo. Z metodologického hľadiska práca začala stanovením hypotéz, následne boli stanovené ciele práce a informačné zdroje. V diplomovej práci boli použité metódy formálnej logiky (indukcia, dedukcia, analýza a syntéza). Zo systematického hľadiska má práca klasickú štruktúru, úvod, jadro a záver práce. Teoretická časť práce sa venuje objasneniu dopadu hazardu v jednotlivých oblastiach, historickým aspektom hazardu v USA, fenoménu Indian gaming, druhom súčasného hazardu a legislatívnemu rámcu hazardu v USA. Analytická časť práce sa následne venuje pozitívnemu a negatívnemu ekonomickému dopadu komerčných kasín a navrhovaným zmenám na podporu pozitívnych dopadov a elimináciu negatívnych dopadov hazardu. Záver práce zhrňuje najdôležitejšie výsledky analýzy.
Vedoucí práce: Vendula Běláčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses