Porovnání účetních a daňových odpisů dlouhodobého majetku v České republice a na Slovensku - Koláčková, Ivana; Ďurianová, Gabriela; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem bakalářské práce je porovnat systémy účetního a daňového odpisování dlouhodobého majetku v České republice a na Slovensku, podle platné legislativy k 1. 1. 2011. První dvě kapitoly jsou věnovány analýze českých účetních a daňových předpisů. Další dvě kapitoly jsou zaměřeny na odpisování dlouhodobého majetku na Slovensku a jejich porovnání s českou legislativou. Pátá kapitola shrnuje rozdíly obou systémů. Účetně se oba systémy nijak zásadně nerozcházejí, větší rozdíly však najdeme v oblasti problematiky daňových odpisů, kde je českému poplatníkovi ponechán větší prostor pro optimalizaci daňového základu.
Vedoucí práce: Gabriela Ďurianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses