Elektronické volby v podmínkách VŠE Praha a ČR - Kaltoun, Jan (2011)
Tato diplomová práce se zabývá výzkumem problematiky elektronických voleb s aplikací na podmínky Vysoké školy ekonomické v Praze a České republiky. Jajím obsahem je tak nejen teoretická - rešeršní část, ale také část praktická. Prvním cílem který měla práce splnit bylo poskytnutí dostatku informací jak z teorie zejména elektronických voleb, tak i o významných již realizovaných projektech elektronických voleb. Druhým na předchozí navazujícím cílem pak byla analýza a vypracování návrhu řešení elektronických voleb pro zvolený typ voleb na Vysoké škole ekonomické v Praze a naznačení možných změn v procesech jednoho zvoleného typu voleb v rámci České republiky v důsledku eventuelního zavedení elektronických voleb. Ve své první části se tak práce zabývá shromažďováním a prezentováním informací zejména o elektronických volbách a jejich zvolených implementacích. Její druhá část pak popisuje a procesně analyzuje zvolené druhy voleb na Vysoké škole ekonomické v Praze a v České republice. V prvním případě na analýzu pro zvolený typ voleb navazuje návrhem a hodnocením alternativ řešení elektronických voleb na VŠE a detailním rozpracováním té nejvhodnější. V druhém případě práce naznačuje pro zvolený typ voleb možné procesní změny které by při eventuelní implementaci elektronických voleb v ČR pro daný typ voleb mohly nastat. Přínos autora v této diplomové práci spočívá v naplnění stanovených cílů a vykonání potřebných aktivit k nim směřujících. Autor tak při zpracování této diplomové práce čtenáři na základě výzkumu problematiky (elektronických) voleb poskytuje dostatečné množství informací pro rychlé zorientování se v problematice elektronických voleb.