Zavádění metodiky ISO 9001 v malých IT firmách a její vliv na činnost firmy - Mošnička, Radek (2011)
Tématem této diplomové práce je zavádění metodiky ISO 9001 v malých IT firmách a její vliv na činnost firmy. Tato práce je vhodným informačním materiálem pro malé firmy z oblasti informačních technologií, které uvažují nebo se již rozhodly zavést systém managementu jakosti. Hlavním cílem práce je návrh a doporučení postupu zavedení systému managementu jakosti, zaměřující se právě na malé firmy, které podnikají v oblasti informačních technologií. Dalším úkolem bylo zjistit, jaké přínosy plynou těmto firmám ze zavedení metodiky ISO 9001, jaké jsou její výhody, nevýhody, náklady na její zavedení, časté problémy a další podobné charakteristiky. Informace byly zjišťovány pomocí dotazníkového průzkumu a interview ve vybraných firmách. Tato zjištění mohou mít význam pro budoucí rozhodování v podobných firmách.