Trendy v oblasti IT a jejich uplatnění pro firemní sféru - Melounek, Rudolf (2011)
Tato práce se zabývá trhem IT z pohledu hardwaru a sleduje vývoj a trendy. V prvních kapitolách hodnotí momentální stav a budoucí vývoj u strategicky důležitých komponent. Zmíněny jsou i softwarové technologie, které ovlivňují hardware. Hlavně jde o Cloud, operační systémy a síť internet. Dále jsou nastíněny veškeré faktory, které by se měly brát v úvahu při výběru počítače. Volba mezi stolním počítačem a notebookem, nebo třeba Macem a PC (Windows). V další části jsou zanalyzovány typické firemní role v oblasti nároků na počítače. Výsledkem a cílem této práce jsou hardwarová doporučení pro jednotlivé role uživatelů.