Internetový portál hledání práce - Galanová, Dagmar (2011)
Práce se zabývá navržením nové funkcionality portálů práce, která by lépe reflektovala potřeby uživatelů, než stávající portály práce. Zaměřuje se na segment uchazečů o práci s cílem zlepšit a zjednodušit proces hledání práce v rámci portálového řešení s ohledem na požadavky reálných uživatelů portálu. V první fázi je charakterizována oblast systémů na podporu řízení lidských zdrojů, včetně jejich vztahu k portálovým řešením. Dále je provedena analýza pěti významných českých portálů práce, která spočívá v podrobném srovnání a popisu funkcionality těchto portálů. Výsledky srovnání jsou následně verifikovány ve fázi dotazníkového průzkumu uživatelů s cílem zjistit míru spokojenosti uživatelů portálů se stávající funkcionalitou a také s účelem odhalit potenciální zájem o některé nově navrhované funkce. Výsledky analýzy portálů a průzkumu slouží jako podklad k naplnění hlavního cíle práce v podobě navržení nové rozšiřující funkcionality stávajícího řešení portálů práce.