Finanční analýza firmy Opavia pro ocenění podniku - Mitvalská, Žaneta; Holečková, Jaroslava; Beneš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Opavia -- LU, s.r.o. a to z pohledu externího uživatele v rozmezí let 2004 -- 2010. V teoretické části diplomové práce se zabývám vymezením uživatelů finanční analýzy a zdrojů, ze kterých vychází, dále pak rozdělením metod finanční analýzy a jejími základními oblastmi. V práci nechybí ani analýza finanční tísně pomocí bankrotních a bonitních modelů. V praktické části se věnuji především vymezení základních informací o společnosti, aplikuji metody finanční analýzy na analyzovaný podnik i vybranou skupinu konkurentů za účelem prostorového srovnání. Cílem diplomové práce je odpovědět na otázku, jaká je v současnosti finanční situace společnosti a odhadnout další perspektivu jejího finančního zdraví.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses