Standardizace BusinessObjects reportingu v korporátní firmě - Žižka, Ondřej (2012)
Tématem diplomové práce je standardizace BusinessObjects reportingu v korporátní firmě. Tato práce navazuje na moji práci bakalářskou, která se týkala převodu manuálního vykazování výsledků organizace z MS Excel na platformu Business Intelligence v podobě interaktivních reportů. Standardizace reportingu a zapouzdření Business Intelligence systému ve firemní infrastruktuře tak představuje další posun ve vývoji reportingu v organizaci. Výstupem této práce je návrh postupu pro implementaci BusinessObjects na oddělení Operations v GE Money Bank, návrh předpisu pro vlastníka tohoto nástroje a shrnutí nejlepších praktických zkušeností z tohoto projektu. Práce upravuje oblast standardizace reportingu, kterou bychom neměli v žádném případě podceňovat, i když se tak v mnohých případech stává. Uvnitř velké organizace je často několik datových zdrojů, data v produkčních databázích nejsou konzistentní a firma využívá často několik dodavatelů Business Intelligence řešení. Při nestandardním vykazování výsledků společnosti hrozí riziko v podobě nekonzistentních a chaotických datových sestav. Tato diplomová práce tedy slouží jako praktický návod, jak se těchto chyb vyvarovat a dosáhnout efektivnějšího a rychlejšího reportingu. Diplomová práce také demonstruje, že standardizace procesu reportingu je nutný logický krok, který musí organizace učinit, pokud chce nastavit jednotnou formu vykazování výsledků napříč celou firmou a zvýšit tak konzistenci a čistotu produkčních dat, vykazovaných v reportech.