Metodika projektů zajištění kvality a testování datových migrací Deloitte ČR - Pospíšil, Marek; Bruckner, Tomáš, 1974-; Šedivý, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této práce je sestavení metodiky pro zajištění kvality nebo testování úplnosti a přesnosti datových migrací, která se stane součástí znalostní báze Deloitte Česká republika pro projekty v oddělení Enterprise Risk Services. Projekty zajištění kvality dat při datové migraci prováděné společností Deloitte v ČR nesou svá specifika. Přestože existuje metodika "Systems Development Playbook", jejíž součástí je i metodika datové migrace, problémem zejména pražské pobočky je fakt, že postupy a metody pro poradenské projekty v oblasti datových migrací nejsou v současných metodických dokumentacích zachyceny včetně specifik projektů v ČR a SR. To představuje riziko nekonzistence při provádění tohoto typu poradenských projektů v případě odchodu klíčových zaměstnanců. Zlepšování postupů a optimalizace zapojení lidských zdrojů v projektech datové migrace navíc nemůže být měřitelně srovnáváno mezi jednotlivými projekty, pokud neexistuje základní metodický postup, vůči kterému je možné specifické projekty měřit. Cíle této práce, tedy sestavení metodiky pro zajištění kvality je dosaženo konsolidací zkušeností z minulých projektů týkajících se datových migrací v rámci Deloitte Česká republika, návrhem zlepšení dosavadních postupů na základě integrace informací z externích zdrojů a z interních zdrojů globální společnosti Deloitte Touche Tohmatsu.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses