Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách města Třebíč v letech 2008 - 2010 - Hrbková, Lucie (2012)
Cílem práce je analyzovat rozpočet města Třebíč za období 2008 -- 2010 a zhodnotit jeho výsledné hospodaření. V první části je uvedena historie a současnost územních samosprávných celků, definice základních pojmů, kterými jsou rozpočtová pravidla, rozpočtový proces, působnost obce a orgány obce. Je zde nastíněna také problematika účetní reformy veřejných financí, která vstoupila v platnost 1. ledna 2010. Druhá část je praktická a zabývá se analýzou jednotlivých rozpočtových příjmů a výdajů. Kvůli zhodnocení analyzovaných výsledků je uvedeno i ratingové hodnocení, díky němuž se může hospodaření Třebíče porovnat s ostatními českými městy. Třetí část se věnuje grantovému systému. Nejdříve jsou uvedeny obecné informace, definice základních pojmů, kterými jsou grantový systém, grantový program, projekt a grant. Dále pak způsob hodnocení žádostí o grant a nakonec jsou grafy plánovaných a poskytnutých finančních příspěvků.