Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách města Třebíč v letech 2008 - 2010 - Hrbková, Lucie; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem práce je analyzovat rozpočet města Třebíč za období 2008 -- 2010 a zhodnotit jeho výsledné hospodaření. V první části je uvedena historie a současnost územních samosprávných celků, definice základních pojmů, kterými jsou rozpočtová pravidla, rozpočtový proces, působnost obce a orgány obce. Je zde nastíněna také problematika účetní reformy veřejných financí, která vstoupila v platnost 1. ledna 2010. Druhá část je praktická a zabývá se analýzou jednotlivých rozpočtových příjmů a výdajů. Kvůli zhodnocení analyzovaných výsledků je uvedeno i ratingové hodnocení, díky němuž se může hospodaření Třebíče porovnat s ostatními českými městy. Třetí část se věnuje grantovému systému. Nejdříve jsou uvedeny obecné informace, definice základních pojmů, kterými jsou grantový systém, grantový program, projekt a grant. Dále pak způsob hodnocení žádostí o grant a nakonec jsou grafy plánovaných a poskytnutých finančních příspěvků.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses