Specifika financování nadnárodního podniku na příkladě skupiny Vattenfall - Lopour, Miroslav (2012)
Práce pojednává o specifických problémech financí podniku v nadnárodní společnosti. Vattenfall je švédská společnost působící v energetice a je v mnoha ohledech podobná skupině ČEZ. Má za sebou expanzivní politiku a v současnosti své aktivity konsoliduje. Práce rozebírá jednotlivé faktory, které v takovéto společnosti ovlivňují fungování financí podniku. Velký důraz je kladen na roli měkkých faktorů.