Specifika financování nadnárodního podniku na příkladě skupiny Vattenfall - Lopour, Miroslav; Marek, Petr; Brožík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce pojednává o specifických problémech financí podniku v nadnárodní společnosti. Vattenfall je švédská společnost působící v energetice a je v mnoha ohledech podobná skupině ČEZ. Má za sebou expanzivní politiku a v současnosti své aktivity konsoliduje. Práce rozebírá jednotlivé faktory, které v takovéto společnosti ovlivňují fungování financí podniku. Velký důraz je kladen na roli měkkých faktorů.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses