Kreativita a její výzkum - Kušičková, Lucie; Pstružina, Karel, 1941-; Vaněk, Jiří, 1946 únor 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práce se zabývá tématem kreativity, která je považována za nedílnou součást lidského života a často také bývá vnímána jako jeden z předpokladů úspěšného jedince jak na profesní tak i osobní úrovni. Úvodní kapitoly práce jsou věnovány lidské tvořivosti po její teoretické stránce, v jejich textu je tak shrnuto dosavadní poznání se zaměřením na výzkum této oblasti, které se pak stalo podkladem pro vlastní výzkumný projekt, předkládaný v rámci této práce. Navazující kapitoly jsou věnovány přímo realizovanému výzkumnému projektu, který je rozebrán z hlediska své struktury. Je zde definována oblast, na kterou se výzkum zaměřuje, a jsou představeny jeho cíle. Popsána je charakteristika zúčastněných respondentů, navržená metodika, u jednotlivých částí je také vysvětleno, kterým znakem či oblastí kreativity se zabývají. Dále je pak vyložen způsob, kterým jsou získaná data vyhodnocována. V rámci předložených výstupů vyhodnocení nasbíraných odpovědí probandů, je poukázáno na zajímavé skutečnosti, získané tímto výzkumem, a je formulována hypotéza, která konstatuje možnost vypozorování určitého sklonu ke kreativitě ve vztahu ke zvolenému studijnímu oboru.
Vedoucí práce: Karel Pstružina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses