Finanční analýza firmy EPIAG LOFIDA - porcelán, s.r.o. - Červenková, Anna (2012)
Bakalářská práce s názvem finanční analýzy firmy EPIAG LOFIDA - porcelán, s.r.o. je zaměřena na rozbor finanční situace a finančního zdraví sledovaného podniku v letech 2007 až 2010. Finanční analýza má posloužit ke zhodnocení hospodářské činnosti a identifikovat konkrétní problémové oblasti hospodaření společnosti. Práce je strukturována do dvou částí. Metodická část je zaměřena na teoretickou podstatu finanční analýzy. Vysvětluje cíle finanční analýzy podle druhu uživatelů a přibližuje jednotlivé metody analýzy se zaměřením na vstupy nutné pro její zpracování. Následně je doplněna o charakteristiky vybraných ukazatelů rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti a bankrotních modelů. V praktické části je stručně představena analyzovaná firma a následně aplikovány poznatky z metodické části při výpočtech hodnot ukazatelů a jejich interpretaci.