Věrnostní program platebních karet, řešení nad DWH - Jersák, Pavel; Pour, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou zákaznické loajality, věrnostních programů v bankovnictví a především problematikou věrnostních programů platebních karet v bankovnictví. Teoretická část práce uvádí čtenáře do problematiky zákaznické loajality v bankovnictví, popisuje specifika této loajality ve srovnání s loajalitou zákazníků k obchodním firmám. Dále se zabývá možnostmi, jakými podpořit loajalitu zákazníků k bance s využitím platebních karet jako hlavního produktu, který umožňuje klientům přístup do tohoto věrnostního programu a do výhod, které jim může nabídnout. V rámci popisu variant věrnostních programů platebních karet se tato práce věnuje věrnostnímu programu realizovanému v alianci s partnery. Praktická část práce se zabývá technologickými východisky pro realizaci věrnostního programu platebních karet, diskutuje dvě hlavní možnosti integrace systému věrnostního programu do současného stavu informačních systému banky a jeden z nich, tedy integraci s využitím datového skladu, blíže popisuje z hlediska realizace v obvyklém prostředí bankovních systémů a datového skladu. Hlavním přínosem této práce je ukázka možnosti přístupu k věrnostnímu programu platebních karet, dále ucelený přehled jeho variant a především analýza, jakým způsobem je možné provést integraci systému věrnostního programu platebních karet s využitím datového skladu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses