Organizace kontrol ve vybrané části centra sdílených služeb - Sedmíková, Tereza; Pelák, Jiří, 1977-; Kašpar, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce je praktickým exkurzem do organizace kontrol v konkrétním středisku sdílených služeb. Práce pojednává o vztahu společnosti k sekci 302 a 404 zákona SOx a popisuje vnitřní kontrolní system společnosti dle COSO Integrovaného rámce vnitřní kontroly z roku 1992. Blíže se práce věnuje zhodnocení rizika podvodů ve společnosti a procesu ujištění o účinnosti zavedených kontrolních činností za účelem naplnění sekce 404 zákona SOx. Součástí je nastínění základních specifik práce externího auditu v centru sdílených služeb, zvážení vztahu centra k obsluhovaným účetním jednotkám z pohledu vnitřního kontrolního systému a vymezení základních standardů při outsourcingu služeb. Závěrem je přiblížena práce oddělení na zpracování cestovních výkazů z centra sdílených služeb, vyzdviženy jsou výhody automatizace ve vztahu ke COSO Integrovanému rámci vnitřní kontroly z roku 1992 a ujištěním dle US SEC pro účely sestavení účetní závěrky dle US GAAP. Vztah společnosti k protikorupčním zákonům (jako je například FCPA) se protíná i v analytické části, jejímž smyslem je najít mezery ve vnitřním kontrolním systému oddělení na zpracování cestovních výkazů z pohledu obsahu cestovního výkazu a procesu.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses