Elektronická třídní kniha - Jedlička, Jan (2011)
Předmětem této diplomové práce je vývoj jednoduchého informačního systému pro základní a střední školy. Systém pokrývá funkcionalitu evidence docházky a studijních výsledků, zadávání, odevzdávání a hodnocení úkolů. Při návrhu aplikace je kladen důraz především na efektivitu při práci s aplikací a na jednoduchost ovládání. Diplomová práce obsahuje kapitolu o programovacím jazyku Groovy a frameworku Grails, na jehož základě je aplikace vyvinuta. Tato kapitola může sloužit jako příručka vývojářům, kteří s těmito technologiemi začínají.