Ocenění konkrétního podniku metodou DCF Entity (nebo DCF Equity) a DCF APV a analýza případných rozdílů - Kouba, Václav; Hlaváč, Jiří; Mařík, Miloš, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce je zaměřena na ocenění skupiny ZVVZ. Prvotním záměrem této práce je uvést do souvislostí aspekty, které provází výpočet výnosové metody ocenění, tj. metody DCF APV (metody diskontovaných peněžních toků upravené současné hodnoty), neboť tato metoda má své nesporné výhody a v praxi je doposud využívaná velmi zřídka. Pro srovnání jsem zvolil metodu DCF Entity, která se v praxi používá mnohem častěji, avšak s metodickými nepřesnostmi, na které se často zapomíná. Pro demonstraci výhod této metody ocenění jsem zvolil poměrně komplikovanou společnost ZVVZ, a. s., která v minulém roce prošla transformačními procesy a která v současnosti funguje v holdingovém uspořádání jako ZVVZ GROUP, a. s.
Vedoucí práce: Jiří Hlaváč
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses